CO2: blijf reizen, eet geen vlees

Kopenhagen voor de reiziger.

Goed nieuws voor reizigers die houden van verre reizen maar wel iets willen doen aan CO2 compensatie: blijf vliegen maar eet geen, of veel minder, vlees.

Tegenwoordig zijn er (veel?) reizigers die de CO2 uitstoot van hun vliegreis willen compenseren. Enkele bedrijven zijn hierop ingesprongen en bieden compensatieprogramma’s aan door bomen aan te planten. Dit gebeurt onder andere door GreenSeat en Treesfortravel. Echter, aan het nut van deze programma’s wordt nogal getwijfeld, zoals ik eerder berichtte.

Volgens Dr.  Rajendra Pachauri, voorzitter van de Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC, zouden mensen moeten overwegen om minder vlees te eten om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De IPCC is een onderdeel van de Verenigde Naties (VN) en heeft voor haar werk de Nobelprijs ontvangen. Geen domme jongens dus en daarom is hun boodschap voor reizigers ook zo’n opsteker.

Dr. Pachauri haalt onderzoek van de  FAO aan dat stelt dat de productie van vlees  verantwoordelijk is voor 18% van de menselijke uitstoot van broeikasgassen als CO2, methaan en NO.
En zoals wij weten draagt vliegen slechts bij voor 3%! Blijf dus vliegen naar Thailand, Nieuw Zeeland of Amerika maar eet  tijdens  je vakantie geen vlees en compenseer zo je vlucht!

De bijdrage aan de broeikasgassen door de veeteelt komt voornamelijk doordat het vee de hele dag boeren en scheten laat (methaan). Ook worden er enorme stukken tropisch regenwoud gekapt voor weidegrond en het verbouwen van gewassen voor veevoeder. Het Nederlandse voedingscentrum heeft over het onderwerp ook wat te zeggen.

Kortom, de groene toekomst van het reizen is aan de vliegende  vegetariër.

Zie ook:
Wat is de groenste manier van reizen?

2 reacties op “CO2: blijf reizen, eet geen vlees”

Onzin, oke het is misschien wel waar. Maar moeten we daarom minder vlees eten? Slaat helemaal nergens op. Vlees is hartstikke goed voor je. En ook nog is lekker. Zorg inplaats van dit onzinnige gedoe dat er meer slectrieche auto’s en windmolens komen. Net als ik Duitsland. Daar gaat alles goed. En zijn er ook heel veel dieren. Als die stinkautos eerst maar eens veranderen kan daarna gesproken worden over dieren. Ik kom zelf van een boerderij. Dus weet wel waar ik over praat. En als mensen denken dat dieren een zielig leven hebben. Hebben ze het goed mis. Bij ons mogen de varkens altijd loslopen bij andere varkens, bijhalen als ze biggetjes krijgen. Want anders gaan de zeugen op de biggetjes liggen. Onze varkense hebben zelfs VLOERVERWARMING ! Ik hoop dat mensen zig gaan repliceren dat het echt niet zielig is! Groet thirza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.