Flying Blues, Champagne en de zomer top 5

Kommer en kwel over de nieuwe regels van Flying Blue, toch betalen voor je plas bij Ryanair, waar gaan we heen deze zomer en Champagne!

 Een selectie uit het reisnieuws van de afgelopen week.

Flying Blues
KLM heeft per 1 april 2009 haar loyaliteitsprogramma Flying Blue aangepast. Gespaarde miles vervallen voortaan na 20 maanden en dat was eerder 36 maanden. Spaarders moeten hun miles dus eerder omwisselen voor vluchten of andere cadeaus zoals hotels. Ook spaar je voortaan minder miles op vluchten van de KLM. De Telegraaf vroeg haar lezers onlangs naar hun mening over de nieuwe regels van  Flying Blue  en ontlokte daarmee een stortvloed aan kritiek. Veel gehoorde klacht is dat cadeauvluchten niet gratis zijn omdat dat je nog wel de taxen en  toeslagen  moet betalen waardoor je soms toch nog een paar honderd euro kwijt bent. Een andere klacht (die ik zelf ook heb) is dat een upgrade naar Business Class met je miles alleen kan als je het duurste Economy Class ticket hebt waardoor de upgrade met miles een beetje aanvoelt als een sigaar uit eigen doos. Volgens de KLM gaat dit overigens veranderen en komen er ruimere mogelijkheden voor upgrades. Wat ik zelf storend vind van Flying Blue is hoe je je miles kunt omzetten in een cadeauvlucht. Er is nergens een overzicht van bestemmingen en het aantal benodigde miles. Hierdoor moet je zelf steeds allerlei mogelijkheden uitproberen om te zien wat je miles eigenlijk waard zijn. Saillant detail is dat de web pagina met informatie over de aanpassingen bij Flying Blue uit de lucht is.  

Vliegtuigongeluk Air France
Maandag verdween een Airbus A330-200 van Air France in de Atlantische Oceaan voor de kust van  Brazilië. Het vliegtuig was onderweg van Rio de Janeiro naar Parijs en had 228 mensen aan boord. Inmiddels zijn op de plek van de ramp brokstukken van het toestel gevonden en zal de komende dagen worden getracht de brokstukken te bergen. Vermoed wordt dat het vliegtuig door zwaar weer in de problemen is gekomen en in zee is gestort.

Schiphol
Ondanks het afschaffen van de vliegtaks per 1 juli, blijft het aantal passagiers op Schiphol dalen. Dat zegt tenminste vliegwinkel.nl op basis van boekingen op die site in de afgelopen maand. Het aantal boekingen vanaf Schiphol daalt met bijna 2%. Maar het aantal boekingen vanaf  Düsseldorf  en Brussel stijgt enorm. Nou is het wel interessant om hierbij de absolute getallen te hebben want een stijging van 1 naar 2 is ook 100% en vanaf Schiphol vertrekken nog steeds veruit de meeste mensen. De vliegtaks lijkt er in elk geval voor te hebben gezorgd dat passagiers nu ook even kijken wat een ticket kost vanuit het nabije buitenland.

Martinair
Vanaf juni ja als passagier van Martinair via de web site van Martinair online inchecken met je e-ticket nummer of boekingscode. Naast inchecken kan je vanaf 24 uur van tevoren en tot drie uur voor vertrek je eigen stoel uitzoeken en reserveren en de instapkaart uitprinten.

Ryanair
Het was even stil rond Ryanair en het bijna wekelijkse nieuws over in te voeren heffingen. Eerder besloot Ryanair de Vet Taks niet in te voeren vanwege de administratieve rompslomp maar nu komen ze terug op een eerder plan: betalen voor de WC. Volgens de baas van Ryanair, Michael O’Leary, moet je over 18 maanden €1 betalen voor een toiletbezoek in de lucht. Hij zegt hiermee te willen bereiken dat passagiers niet in het vliegtuig maar voor of na hun vlucht naar de WC gaan. Op die manier hoeft er aan boord nog maar  één WC te zijn en passen er meer stoelen in het vliegtuig en dat betekent meer inkomen.  

Handbagage
Binnen twee jaar veranderen mogelijk de regels voor vloeistoffen in je handbagage. Er is nieuwe apparatuur die onderscheid kan maken tussen explosieve  vloeistoffen  en je shampoo. Meer over de regels voor handbagage.

Top 5 zomerbestemmingen van Nederlanders
De ANWB heeft onderzoek waar Nederlanders hun zomervakantie dit jaar gaan doorbrengen en komt met de volgende top 5:
1. Frankrijk 1.550.000
2. Spanje 900.000
3. Italië 750.000
4. Duitsland 750.000
5. Griekenland 475.000
Kamperen is volgens de ANWB komende zomer populair. 2,8 miljoen Nederlanders gaan kamperen. Frankrijk is het populairste vakantieland voor de kampeerders.

Wij willen meer vakantie!
In Zwitserland is een voorstel ingediend tot het houden van een referendum om meer vakantiedagen in te voeren. De initiatiefnemers willen minimaal zes weken betaald verlof per jaar en voeren de toegenomen werkdruk aan als reden. De Zwitsers hebben nu vier weken vakantie per jaar.

Champagne
In Frankrijk wordt in de Champagnestreek in het weekend van 25 en 26 juli feest gevierd: “la Route du Champagne en FÁªte”. Tijdens dit weekend kun je als bezoeker kennis maken met vele soorten champagne en met de makers daarvan. Het feest wordt gehouden in de vijf gemeenten van de CÁ´te des Bar: Colombé la Fosse, Colombé le Sec, Rouvres les Vignes, Arrentières en Voigny. Je kunt een speciaal glas kopen en dat geldt als toegangsbewijs bij de deelnemende champagneboeren. Je kunt  overal binnenstappen, afdalen in de kelders, de voorgestelde champagnes proeven en kennis maken met de makers van champagne.  De Aube is een land van zogenaamde `récoltants-manipulants†™. Dat zijn wijnbouwers die eigen wijngaarden hebben, zelf oogsten en zelf champagne bereiden. Zij ontvangen bezoekers op hun bedrijf en delen graag hun passie met iedereen die meer wil weten over champagne.  De CÁ´te des Bar ligt op de grens van de Champagne en Bourgogne. In de Aube is het de belangrijkste streek waar champagne wordt bereid. Samen met de `CÁ´te des Blancs†™, de `Montagne de Reims†™  en de `Vallée de la Marne†™, behoort de `CÁ´te des Bar†™  tot de grote wijngebieden van de  Champagnestreek.  

Hotels in de regio Aube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.