Handbagage regels van Arkefly, easyJet, Ryanair en Transavia: wie is het gunstigst?

handbagage ryanair, easyjet, transavia, arkefly


Welke van de budget-maatschappijen Arkefly, easyJet, Ryanair en Transavia heeft de gunstigste handbagage regels?

Iedereen die de afgelopen jaren geregeld heeft gevlogen met Arkefly, easyJet, Ryanair en Transavia heeft het wel eens meegemaakt: een drukke vlucht waarbij het niet lukte om snel een plaatsje te vinden voor je handbagage in een locker. Dit is eigenlijk wel een logische ontwikkeling.

Veel mensen besluiten om zonder ruimbagage te vliegen omdat ze dan geen ruimbagage hoeven in te checken en van de bagageband af hoeven te halen, of omdat ze de toeslag voor ingecheckte koffers niet willen betalen.

Bij allevier de maatschappijen heeft dit problemen opgeleverd. Vliegtuigen liepen soms vertraging op omdat mensen grote moeite hadden een veilige plaats voor hun handbagage in het vliegtuig te vinden.

De vliegmaatschappijen hebben er drie verschillende oplossingen voor gevonden door middel van het aanpassen van de handbagageregels.

Arkefly

Arkefly garandeert dat handbagage met een afmeting van 50 x 40 x 20 cm in de cabine wordt vervoerd. Je mag ook een of meerdere items meenemen met een gezamenlijke afmeting van 55 x 40x 25 cm, maar bij drukte kan deze handbagage kosteloos in het ruim worden geplaatst tegen je zin. Er is geen gewichtsbeperking maar je moet zelf in staat zijn om de handbagage in de locker te plaatsen.

easyJet

EasyJet geeft ook de garantie dat een handbagage item met een afmeting van 50 x 40 x 20 cm in de cabine wordt vervoerd. Een groter item van 56 x 45 x 25 cm mag ook worden meegenomen, maar loopt de kans kosteloos in het ruim te worden geplaatst. Er is evenals bij Arkefly geen gewichtsbeperking, maar je moet zelf in staat zijn om de handbagage in de locker te plaatsen.

Ryanair

Ryanair geeft aan dat ze technisch in staat zijn om 90 trolleys van 55 x 40 x 20 cm van maximaal 10 kilo mee te nemen in de cabine. Trolleys die de gate passeren nadat er al 90 aan boord zijn gegaan, worden kosteloos in het ruim geplaatst. Dit kan natuurlijk erg onhandig zijn, daarom is het toegestaan naast het ene grote handbagage-item ook nog een kleinere tas van 35 x 20 x 20 cm (zonder gewichtsbeperking) mee te nemen.

Transavia

Transavia vervoert een handbagage item van 40 x 25 x 20 cm en maximaal 10 kilo gegarandeerd in de cabine. Grotere handbagage van 55 x 40 x 25 cm en maximaal 10 kilo wordt afhankelijk van de drukte kosteloos in de cabine of in het ruim vervoerd.

Conclusie

Arkefly en easyJet zijn het klantvriendelijkst, maar daardoor lijkt de kans op vertraging vanwege problemen met het opbergen van handbagage ook het grootste bij deze vliegmaatschappijen.

Het lijkt hoe dan ook slim om spullen die onmisbaar zijn tijdens de vlucht in een apart tasje binnen je grote tas/trolley op te bergen zodat je dat tasje snel uit de grote tas/trolley kunt halen als deze in het ruim moet worden vervoerd. Dat geldt zeker voor belangrijke zaken als je paspoort, geld en pasjes. Deze kun je sowieso het beste bij je houden en niet in een tas stoppen.

Deze gegevens zijn actueel in juli 2014. Handbagageregels wijzigen snel, dus check altijd de laatste voorschriften op de site van de maatschappij!

2 reacties op “Handbagage regels van Arkefly, easyJet, Ryanair en Transavia: wie is het gunstigst?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.